WAAROM?

 

Omdat verscheidene pogingen die je hebt ondernomen, (yoga, hardlopen, sportschool, lezen, therapie) niet het door jou gewenste resultaat hebben opgeleverd. Daar zit het 'm dus voor jou niet in. 

 

Waar zit het 'm dan wél in?

 

De neiging bestaat om meteen een alternatief aan te dragen, maar allereerst is het van belang dat je eens "niets hoeft", "niets moet". Ontspanning... en dan een hele tijd niets. Dat te ervaren geeft een opening naar een nieuwe/andere kijk op je situatie. Je wordt je bewust van je ademhaling. De basis van waaruit je tot rust kan komen. We gaan dan ook veel aandacht geven aan je ademhaling.

 

Vanuit ontspanning krijg je inzicht in jouw omstandigheden,  waarvan je denkt dat die bepalend zijn voor je  welbevinden. "Denkt" ja, want het zijn niet de omstandigheden, maar de wijze waarop je ermee omgaat die zorgen voor stress c.q. ontspanning. Van daaruit leer je ontdekken hoe diepgeworteld en vaak ook aangepraat ideeën en denkbeelden zijn. Ingegeven vanuit de maatschappelijke situatie, gezin, school, tradities, geloof enz. 

 

Wat zijn jouw behoeften en wensen? Wat wil je écht?

Heb jij daar aandacht voor? Het is namelijk moeilijk om er van een ander aandacht voor te vragen als jij er zelf geen aandacht aan geeft. 

 

Je komt weer in contact met jezelf zodat je op eigen kracht je energie terug kunt vinden om verder te gaan. Je hebt alleen maar jezelf nodig, want alles zit in jou. 

Ik wil je graag de hand reiken om daartoe te komen..